Wat Doen We?

NEWConnective is officieel een ‘interlevensbeschouwelijk studentenplatform voor zingeving’. Dat wil zeggen: we helpen studenten van alle achtergronden op weg met het vinden van antwoorden op lastige (levens)vragen, en we brengen studenten van verschillende achtergronden met elkaar in contact. Bij NEWConnective gaat het dus om je te verbinden met jezelf, en met waardevolle anderen. Goede vragen, echte gesprekken. We zorgen ervoor dat onze activiteiten altijd voldoende diepgang hebben, dat ze gaan over jouw leven, dat je anderen kunt ontmoeten, en dat er gelachen kan worden.

Missie

Het leven wordt er niet makkelijker op met alle keuzes, opties en informatiebronnen om je heen. Het kan helpen om af en toe even stil te staan bij wat voor jou echt belangrijk is in je leven, en daarover met een paar gelijkgestemden daarover van gedachten te wisselen. Dit kan je helpen om weer even op adem te komen en richting te bepalen voor jezelf. Herken je die behoefte? Dan ben je bij ons aan het goede adres.


Activiteiten

 

NEWConnective organiseert verschillende soorten activiteiten die rusten op de drie pijlers (1) persoonlijke ontwikkeling, (2) ontmoeting en (3) Life counseling:

1. Activiteiten die gericht zijn op persoonlijke ontwikkeling gaan over de tijd nemen voor jezelf en de ontwikkeling van vaardigheden die je zowel tijdens je studie als in je persoonlijke leven verder kunnen helpen. Denk aan onze Life Tools workshops (time management, wat wil ik echt, staan voor jezelf), creatieve workshops en het bezinningsweekenden in het Casella klooster.


2. Ontmoeting 
vinden plaats in activiteiten waarbij kennismaking met studenten van verschillende achtergronden centraal staat en je in gesprek gaat met elkaar over voor jou relevante onderwerpen. Zoals het Grote Vooroordelen Diner, verschillende soorten dialoogbijeenkomsten en Het Diepe In.


3. Life counseling
is bedoeld voor jou als je behoefte heeft aan een goed gesprek met één van onze professionele life-counselors over onderwerpen die jou aan het hart gaan. We luisteren, denken met je mee, stellen vragen en geven waar nodig een zakdoekje of een frisse kijk op de zaak.

 

 

Aanmelden

 

Je hoeft je niet altijd aan te melden voor onze activiteiten; vaak is het vrije inloop. Bij sommige activiteiten is aanmelding per mail wel nodig, omdat we bijvoorbeeld maar een beperkt aantal plaatsen hebben of omdat we een maaltijd moeten regelen. Dit staat dan vermeld bij het evenement (op onze website én op Facebook). Verder zijn de meeste van onze activiteiten gratis; we houden er rekening mee dat je als student al genoeg kosten hebt. Af en toe vragen we wel om een kleine bijdrage, bijvoorbeeld voor eventuele workshopmateriaal of een maaltijd tijdens een activiteit. De betaling gebeurt dan ter plaatse.

 

Lid worden?

 

Je hoeft geen lid te worden. Iedere student uit Amsterdam kan zich voor onze activiteiten aanmelden. Heb je vragen of zelf een goed idee voor een activiteit? Laat het ons weten!

 

Contact

 

NEWConnective werkt fysiek vanuit de faculteit Godgeleerdheid op de VU, op verdieping 2E van het hoofdgebouw aan de Boelelaan 1105. Onze activiteiten organiseren we overal in de stad. Je kunt ons bereiken via info@newconnective.nl

 

Bestuur

 

NEWConnective is een stichting. Het bestuur wordt gevormd door Hilly van den Top (voorzitter), Pieter Coppens (secretaris) en Jan van der Meulen (penningmeester).

 

 

Raad van Participanten

 

Twee keer per jaar komt onze Raad van Participanten bij elkaar. Hierin zitten vertegenwoordigers van onderwijsinstellingen en levensbeschouwelijke organisaties. Zij adviseren NEWConnective over haar koers en denken mee over allerlei inhoudelijke en praktische vragen.

 

Financiële partners

 

We worden financieel gesteund door het CvB van de Vrije Universiteit, de Protestantse Kerk Amsterdam en door VU-vereniging.