Wat doen we? (oud)

Wat doet NEWConnective?

In het kort: activiteiten organiseren voor studenten in Amsterdam en omgeving die zichzelf willen ontwikkelen door anderen te ontmoeten. Dit doen we omdat we geloven dat je in je drukke studentenleven er niet altijd aan toe komt om even stil te staan bij wie je bent, en waar het jou in het leven echt om gaat. Tijd voor broodnodige reflectie dus. En die reflectie gaat vooral goed door daar samen met anderen op een leuke manier over te filosoferen.

We organiseren daarom vooral activiteiten die diepgang en gezelligheid combineren. Het gaat wel ergens over, maar er moet vooral ook gelachen kunnen worden. Dat doen we altijd met een open mind. Iedereen is welkom, van welke geloofsovertuiging, studie of voetbalvereniging dan ook.
Zie hieronder een overzicht van onze vaste terugkerende activiteiten. In onze agenda kun je zien wanneer de volgende gepland staan.

Bestuurstrainingen
Besturen van studie- en studentenverenigingen kunnen zich bij ons melden voor een gratis bestuurstraining. Het doel is: elkaar beter leren kennen, in gesprek over kwaliteiten en valkuilen en het verbeteren van de communicatie en samenwerking. Interesse? Mail naar riekje@newconnective.nl
Inmiddels hebben we trainingen gegeven aan o.a. de besturen van Spectrum, Salus, Icarus, ESNVU, MFVU en Kompas.

Life Tools
Korte workshops die je helpen de kunst van het leven nog beter te beheersen. Praktisch toepasbaar en persoonlijk. Bijvoorbeeld een workshop Time Management, Socratische dialoog, Meditatie of een workshop Wat Wil je Echt? Elke workshop wordt 2 keer per jaar aangeboden.

Het Diepe in
Prikkelende avonden over persoonlijke onderwerpen. Zoals keuzestress, perfectionisme of seksualiteit. Met sprekers, muziek en onze vaste stand-up huisfilosoof. Ongeveer 4 keer per jaar.

Retraiteweekends
Een weekendje op non-actief in een echt klooster. Tijd voor stilte, rust en jezelf opladen. We gaan een keer midden in de winter en aan het begin van de zomer.

Lekker (&) Belangrijk
Een goed gesprek en goed eten. Bijvoorbeeld bij ons Grote Vooroordelen Diner, het kerstdiner of een inspiratielunch.

Hart op de Tong
Geïnspireerd worden door bekende en opkomende muzikanten bij een intiem concert in de Keizersgrachtkerk. In het verleden met muzikanten als Typhoon, Roosbeef, Shirma Rouse en Rico. Dit organiseren we ongeveer 4 keer per jaar samen met de jongeren van Hart op de Tong zelf.

Rouw
Speciale bijeenkomsten voor studenten die te maken hebben met verlies van een naaste of geliefde. In de vorm van een vaste rouwgroep en maandelijks open rouwcafé.

Food for Thought
Organiseer op je eigen campus of in je studentenhuis met onze ondersteuning een leuk filosofisch diner over een onderwerp die je zelf bepaalt.

Persoonlijke counseling
Als je individueel graag een keer wilt praten met een professional gesprekspartner over een vraag waar je mee rondloopt, maar je wilt niet direct naar een psycholoog, dan kan dat bij ons. Lees hier meer >>

Samen met jou?

We vinden het nog leuker als we het samen met jullie kunnen organiseren! Dus ben je een student, een studie-/studentenvereniging of andere student-gerelateerde organisatie en zou je ook graag een soortgelijke activiteit organiseren? Neem contact met ons op, dan kunnen we kijken wat we samen kunnen doen. Nieuwe ideeën ook altijd welkom!

Wat kost het?

Meestal niks. NEWConnective wordt gefinancierd door verschillende organisaties – zoals de VU – die het belangrijk vinden dat studenten bezig zijn met zinvragen en persoonlijke ontwikkeling. Om bepaalde onkosten te dekken, vragen we voor activiteiten soms wel een (kleine) entreeprijs.

newconnective_vlag