NC in Woord

"Coming from a place where not a lot of deviations are tolerated; being gay, being a woman, anything that's not...

Lauri Beckmans was aanwezig op het ZINspiration Festival. Zij schreef een leuk artikel voor Zinweb! ''Vrijdag 15 september vond het allereerste ZINspiration...

'De taal van de weerbaarheid, de taal van het hart' Door Sheila Smit Tussen de bedrijven door sprong ik snel op de fiets op weg naar de dialoogviering, een viering waarin teksten, ervaringen en muziek van mensen met verschillende levensbeschouwelijke achtergronden gedeeld zouden worden in het kader van het thema verbondenheid. Ik had er zin in en kon wel een pauze gebruiken na alle scriptie-horror van het afgelopen weekend. Als nieuwe communicatie medewerker van NEWConnective was ik ook nieuwsgierig naar deze viering die in samenwerking met het Breed Interreligieus Overleg Amsterdam Oost (BIO) en Dialoog in actie en de Hofkerk.
Nummer 1: Rozemarijn van 't Einde Ongewenste verbinding Wekelijks overschrijd ik de grens, steek ik over naar een andere kant, door een zwijgend poortje krijg ik toegang tot Niemandsland.
Marthe: Ik lag in een bed met groene lakens onder de balken van het dak van de oude stal. Het was stil. Het was donker. Donker en stil is toch wel iets anders dan licht en stil.

''I’m an international student from Modena, Italy and I’m studying neuroscience; basically I’m doing a minor on the subject brain...

Op dinsdag 10 januari werd voor het eerst een Open Podium door Hart op de Tong georganiseerd. De Keizersgrachtkerk (vaak langsgefietst, nooit gezien wat een mooi gebouw het eigenlijk is) zat niet vol, maar vol genoeg om een leuke sfeer te creëren. Kaarsjes op het podium en voor aanvang klonk er wat orgelspel. Zou het een kerkelijke avond worden? Nee, genoeg momenten van bezinning maar verder gewoon genieten van wat er allemaal gedaan werd.
''Ik studeer psychologie aan de VU en ik ben eerstejaars. Ik ben al een keer aan deze studie begonnen, maar toen haalde ik mijn propedeuse helaas niet. Toen heb ik maatschappelijk werk en dienstverlening gestudeerd – deze studie heb ik afgerond maar toen ik klaar was bleef het kriebelen; ik wilde nog steeds heel graag psychologie studeren, dus ben ik opnieuw begonnen.
Het jaar loopt ten einde: het is donker, maar overal in de stad branden lichtjes; het is koud, maar binnen is het warm, met de verwarming hoog en een kerstboom vol kaarsen. Deze laatste periode van het jaar, zo met het oog op Kerst en nieuwjaar, staat voor veel mensen in het teken van samenkomen.