Help! Hoe overleef ik mijn studententijd?

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Help! Hoe overleef ik mijn studententijd?

18 december 2018 @ 19:30 - 21:30

NEWConnective organiseert i.s.m. Leesgroep Fatima’s Verhalen* een symposium over de impact van de prestatie-samenleving op mannelijke en vrouwelijke studenten.

Studeren, werken, een sociaal leven hebben en op jezelf wonen; het studentenleven is druk en dynamisch. Daarnaast kun je als student ook nog andere belangrijke verantwoordelijkheden in je leven hebben, zoals mantelzorg. Tijdens dit symposium stellen we met onze gastsprekers centraal welke impact de prestatie-samenleving op je heeft en of en hoe dit anders is voor vrouwelijke en mannelijke studenten. De vraag is: speelt je gender-achtergrond een rol in de impact die je ervaart vanuit de prestatie-samenleving en hoe kun je hiermee omgaan?

We plaatsen binnenkort meer info over de gastsprekers. Je kunt je alvast voor de avond aanmelden: uiterlijk 17 december via nora@newconnective.nl

*Leesgroep Fatima’s Verhalen werd door een groep jonge vrouwen (moslima’s, maar ook vrouwen met andere achtergronden) opgericht vanuit de behoefte zich te verdiepen in de positie van de moslimvrouw in de islamitische en de westerse wereld. De leesgroep is vernoemd naar de bekende schrijfster Fatima Mernissi die vele boeken over islamitische en westerse vrouwen heeft geschreven. Tweemaandelijks komt de leesgroep i.s.m. NEWConnective samen om boeken, films, wetenschappelijke artikelen en blogs over verschillende gerelateerde thema’s te bespreken. Inmiddels wordt het hoofdthema tijdens de leesavonden verder doorgetrokken tot de positie van de vrouw in het algemeen en de man-vrouwverhoudingen in het Westen en in de islamitische wereld.

Gegevens

Datum:
18 december 2018
Tijd:
19:30 - 21:30

Locatie

Locatie 3D, Campus VU Universiteit
De Boelelaan 1105
Amsterdam,